Hvad er BUJINKANSoke_Hatsumi

Bujinkan Taijutsu er en kampkunst, der består af ni forskellige, gamle, japanske bujutsu ryû (dvs. skoler for kampkunst) fra forskellige områder. Undervisning i Bujinkan Taijutsu sker i Bujinkan Dôjô - en organisation, der blev grundlagt og ledes af Masaaki Hatsumi, sôke (’overhoved’) for de ni skoler. Hatsumi bor i Noda-shi i Chiba præfekturet lige udenfor Tôkyô, hvor han jævnligt underviser i Bujinkan Honbu Dôjô, som er organisationens ”hovedkvarter”. 

 

Bujinkan Taijutsu, der også kendes under navnene Bujinkan Ninpô Taijutsu og Bujinkan Budô Taijutsu, trænes som ét komplet kampsystem på trods af de mange forskellige teknikker fra forskellige skoler. Men samtidigt trænes de enkelte skoler også hver især. Det er vigtigt for eleverne i Bujinkan at kende og forstå de forskellige skolers principper og elementer, forstå, hvori de enkelte skolers teknikker adskiller sig fra hinanden.

 

 

BUJINKANS NI SKOLER: De ni ryû består af følgende:      

* Tre ninjutsu ryû (speciale: Ninpo taktik og strategi)

- Togakure Ryû Ninjutsu

- Kumogakure Ryû Ninjutsu

- Gyokushin Ryû Ninjutsu

* To koppôjutsu ryû (speciale: Knogleangreb)

- Kotô Ryû Koppôjutsu

- Gikan Ryû Koppôjutsu

* Én kosshijutsu ryû (speciale: nerve-, muskel- og ledangreb)

- Gyokko Ryû KosshijutsuLubos Pokorny 15 Dan

* Én dakentaijutsu ryû (speciale: Slag, spark)

- Shinden Fudô Ryû Dakentaijutsu

* Én jûtaijutsu ryû (speciale: Kast, brydning, holdegreb)

- Takagi Yôshin Ryû Jûtaijutsu

* Én happô hikenjutsu ryû (speciale: Våben)

 - Kukishinden Ryû Happô Hikenjutsu

Alle Bujinkans ni skoler har adskillige århundreders historie bag sig - den ældste er fra omkring år 1000 (og måske endnu ældre) de yngste fra 1600-tallet - og blev i sin tid skabt for at overleve under de barske forhold, der var realiteten i et borgerkrigshærget Japan. Det er vigtigt at gøre sig dette klart - Bujinkan Taijutsu er udviklet til krig og kamp på liv og død! Det er ikke almindeligt selvforsvar, og ikke en kampsport til at demonstrere dygtighed i en beskyttet, regelbundet turnerings- og konkurrenceverden! Bujinkan Taijutsu er en kampkunst, som er beregnet til at sikre udøverens overlevelse, og sætte ham/hende i stand til at beskytte det eller dem han/hun holder af (eller er ansvarlig for), uanset om scenen er en blodig slagmark eller i skyggerne en sen nattetime.